Vår resa

Sandatex grundades 1983 och har sedan dess distribuerat markisvävar, tillverkade av det anrika italienska familjeföretaget Para’. 1998 förvärvades Sandatex av de nuvarande ägarna som förvaltat och vidareutvecklat företaget i samma jordnära regi – med fokus på hållbar skandinavisk design och produkter av högsta kvalitet.

Kärleken för skandinavisk design i kombination med funktionalitet har genomsyrat vår verksamhet i generationer och tagit oss dit vi är idag. Att vi på Sandatex varit en marknadsledande leverantör av markisväv i över 30 år grundar sig i vår genuina passion av att kunna leverera hållbara produkter av hög kvalitet specifikt framtagna för den nordiska marknaden – med skandinavisk design som utgångspunkt.

För oss på Sandatex är en markis och våra invändiga produkter så mycket mer än bara ett effektivt solskydd – det har även blivit en exteriör- och interiör inredningsdetalj. Att vara lyhörda och uppdaterade om vad som efterfrågas av våra återförsäljare gör att vi kan ligga i framkant på marknaden både när det kommer till utvändig och invändig väv.

Ett nära samarbete mellan vår designavdelning och den italienska tillverkaren Para’ gör att vi är engagerade och involverade i tillverkningen av våra utomhusvävar. Para’ – ett anrikt familjeföretag som är mycket välkända för sina exklusiva produkter och innovativa tillverkningsprocess över hela världen.

Alla våra inomhusvävar är noggrant utvalda av vår designavdelning, självklart från de bästa producenterna i Europa.
Vi på Sandatex välkomnar och värnar om designsamarbeten med externa designers för att kunna erbjuda ett unikt utbud av exklusiv invändig väv, som sätter en personlig prägel på ditt hem med skandinavisk design som utgångspunkt.

VILL DU BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

Har du frågor eller är intresserad av att bli återförsäljare för våra fina Sandatex kollektioner, ser vi fram emot att höra från dig.

info@sandatex.se

Design-
samarbeten

Vi håller alltid utkik efter nya spännande designsamarbeten. Jobbar du som designer och har fått en idé till ett samarbete?

info@sandatex.se

Är du vår nya kollega?

Är du redo för ett nytt steg i karriären?
Vi gillar spontanansökningar.
Välkommen att maila oss.

info@sandatex.se