More information:

FAQ

Här finner du svaren på de vanligaste frågorna.

Hur länge håller markisväven?
Om du sköter om den så håller den i minst 8–10 år. Fäll in markisen när det blåser ute och tvätta gärna av den 3 ggr om året. Speciellt på våren då markisväven kan smutsas ned av pollen etc.

Vad har Sandatex för garanti på markisvävarna?
Vi har garanti för blekning på vår markisväv. För att få veta vad producenten har för garanti på den slutgiltiga produkten (hela markisen med mekanism etc), ta kontakt med din återförsäljare.

Hur rengör jag markisväven?
Det gör du enklast med en mjuk borste och en ljummen tvållösning.
Använd inte något som helst rengöringsmedel då detta kan förstöra beläggningen på väven. För mer information, se skötselråden som du laddar ned på sidan om markisväv.

Är Sandatex Markisväv vattentät?
Vår vanliga markisväv står emot dagg, duggregn och ofta lättare sommarregn. Men vid kraftiga regn kan vattendimma slå igenom väven, även om det inte regnar igenom. Normalt sett fungerar alltså den vanliga markisväven som skydd för lättare regn.
Önskar du en 100 % vattentät markis, så har vi sådan markisväv som används flitigt av caféer och restauranger. Se sidan för vattentät markisväv.

Kan jag byta väv på min befintliga markis?
Ja, det funkar antagligen alldeles ypperligt!
Ibland kan det dock vara svårt att få tag på reservdelar om din markis är mycket gammal. Se ”Att tänka på vid dukbyte” som du kan ladda ned på sidan om markisväv.

Vad betyder spinnfärgad?
Det betyder att tråden som används i markisväven är homogent infärgad. Den är helt enkelt färgad innan tråden är spunnen och är därför helt genomfärgad.

Bleks markisen snabbt?
Nej, vår markisväv har en färgäkthet på 7–8 på en 8-gradig skala.

Kan jag ha markisen ute under vintern?
Det går bra, så länge det inte kommer någon snö på den.
Om detta händer kan markisen knäckas av tyngden.

 

Har du en fråga du inte har fått svar på? Ställ din fråga längst ner på sidan så återkommer vi till dig så snart vi kan.